post

Säg den som inte har drömt om att få fälla ned suffletten och susa fram i vackert väder. En drömbild som förstärks genom filmer där frihet på vägen ofta symboliseras av en cabriolet. I Sverige har cabbar inte varit ett så självklart inslag. Mycket på grund av att bilarna inte varit optimala året runt-bilar och folk tänker att samma komfort inte ges i en cabriolet. I dag är dock sanningen en annan. Moderna cabriolet-bilar funkar mer eller mindre som vilken bil som helst. De är inte kallare inuti på vintern, cab-funktionen är automatisk och bilarna egentligen inte mer opraktiska än andra.

Cabriolet-försäljningen ökar i Sverige

Ferrari lanserar ny cabriolet strax. Just Ferrari är väldigt dyra för gemene man, men den generella försäljningen av cabriolet-bilar ökar i Sverige just nu. Det är mycket tack vare att de med modern teknik är som vilken bil som helst. Bara för att det går att cabba ned när vädret tillåter behöver man inte göra avkall på komfort, vilket man behövt göra tidigare. Många kunder i Sverige resonerar att det är så få månader om året som man kan köra med cabben nere, och att det extra prispåslaget som cab innebär inte motiverar det. De som skaffar en cab har den ofta som en extrabil och inte nödvändigtvis som bruksbilen som används året runt.

Allt fler modeller med cab

Det som förr var en lyx och något få förunnat är i dag på stark frammarsch i landet. Allt fler bilägare väljer att skaffa sig en cab. Den ultimata frihetskänslan av att känna vinden i håret, om än bara ett par månader om året, har tagit Sverige med storm. Allt fler bilmodeller kommer i cabriolet-utförande tack vare att marknaden växer sig starkare. Inte bara lyx- och sportbilar går att få med cab, utan även vardagsbilar och vanliga modeller blir allt vanligare. Eftersom att de i dag funkar lika bra som bilar med vanlig kaross kommer vi nog att få se en fortsatt ökning i detta segment på bilmarknaden. Till gemene mans stora glädje.